06/06/2020ulubih newsletter


Partneri:


COLLEGIUM ARTISTICUM PDF Ispis E-mail
21/02/2012

Poštovanim kolegama, članovima ULUBiH-a

 

Udruženje likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine ove godine slavi svoj 65. rođendan.

 

Izložba „COLLEGIUM ARTISTICUM 2011“

Izložba „Collegium Artisticum 2012“,  je tradicionalna smotra svih likovnih disciplina: slikarstva, vajarstva, grafike, arhitekture, svih grana primjenjene umjetnosti i  industrijskog oblikovanja, koja se tradicionalno održava u povodu Dana oslobođenja Sarajeva – 6. aprila.

 

        Pravo sudjelovanja na izložbi imaju svi članovi Udruženja. Radovi koje prilažu moraju biti datirani ili izvedeni u razdoblju između dvije šestoaprilske izložbe. Izložba je selektivnog karaktera, a Umjetnički savjet ULUBiH-a koji će izvršiti odabir radova ima pravo pozvati određeni broj autora  koji ne podliježu selekciji. Nagrade „Collelgium artisticum“, dodjeljuje žiri koga imenuje UO i US ULUBiH-a : Grand prix, nagrada za slikarstvo, nagrada za vajarstvo, nagrada za grafiku, nagrada za crtež i nagrada za novi medij (instalacije, video, performans i td.)

 

Uz prijavu dostaviti do 2 rada u galeriju Collegium Artisticum

od 02.03. do 12.03. 2012. godine od 11-13 sati.

(kontakt osoba:Jasmin Osmanković – 062567590 i Dušan Šuman -  061841842)

 

US ULUBiH-a neće uzimati u obzir radove članova Udruženja koji nisu platili članarine.

 

Nakon završetka izložbe radovi se moraju preuzeti najkasnije za 10 dana.

 

 

Izložba ULUBiH-a „Počiteljska priča 2012“

Izložbom Počiteljska priča, Udruženje likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine obilježava državni praznik 1. Mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. U postavci ovogodišnje izložbe predstavljeni su radovi nastali tokom 47. Saziva Internacionalne umjetničke kolonije Počitelj koji je održan u julu mjesecu 2011. godine. 

Otvaranje izložbe je zakazano za 29.02.2012.

godine u Galeriji „Roman Petrović“ u 19h.

 

 

Izložba ULUBiH-a „Mali format 2011“

Redovna izložba ULUBiH-a „Mali format 2011“ je nakon postavke u Sarajevu u Galeriji Roman Petrović predstavljena u Galeriji LIKUM u Visokom, Gradskoj galeriji u Goraždu i Međunarodnoj galeriji portreta u Tuzli. Tokom ove kalendarske godine pomenuta izložba će biti postavljena u Banja Luci, Rijeci i Mariboru.

 

 

U toku je izrada novih članskih karata/iskaznica ULUBiH-a. Molimo Vas da elektronskom poštom pošaljete sljedeće podatke. 1. Fotografiju 2. Adresu stanovanja 3. Zvanje iz diplome. Podatke slati na: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript ili Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

 

 
« Prethodna   Sljedeća »
Aktuelno
VIDEO
Ko je online?
Posjetilaca od '10
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
 
© 2010 Udruženje likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine, Titova 54, 71000 Sarajevo, Tel. / Fax.+387 33 668 009

www.ulubih.ba
powered & hosted by HiT