29/01/2020ulubih newsletter


Partneri:


POZIV PDF Ispis E-mail
23/10/2014

Poštovanim kolegama, članovima ULUBiH-a  

REVIJALNA IZLOŽBA 2014

 REVIJALNA IZLOŽBA je tradicionalni godišnji projekt kojim naše Udruženje obilježava  25. Novembar – Dan Državnosti Bosne i Hercegovine. I ove, 2014. godine ULUBiH će u saradnji sa Gradskom galerijom COLLEGIUM ARTISICUM u Sarajevu prirediti ovu izložbu.Pravo sudjelovanja na izložbi imaju svi članovi udruženja.

 Termin za dostavu radova je od 10. do 15.11. 2014. godine, od 11-13 sati.Mjesto za dostavu radova je galerija Roman Petrović, Titova 54, Sarajevo 71000(Svaki autor može participirati sa maksimalno dva rada.) Otvaranje izložbe zakazano je za 25.11.2014. godine u 19h.Gradska galerija COLLEGIUM ARTISTICUM, Terezije bb, Sarajevo 

Pozivamo Vas da svojim učešćem u ovogodišnjoj izložbi na primjeran način obilježite i uveličate rođendan Bosne i Hercegovine. Izložbu će pratiti prigodan katalog.

 

 

IZBORNA SKUPŠTINA ULUBiH-a 

Na osnovu člana određenog Statutom ULUBiH-a i uz odluku Upravnog odbora sazivam Izbornu skupštinu ULUBiH-a.

Izborna skupština ULUBiH-a će se odžati  20.12.2014. godine u 11h.  Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine, Zelenih beretki 8, Sarajevo 71000

 

         Za Izbornu skupštinu ULUBiH-a predlažem sljedeći Dnevni red: 

-       Izvještaj Upravnog odbora ULUBiH-a

-       Izvještaj Umjetničkog savjeta ULUBiH-a

-       Izvještaj Uprave Internacionalne umjetničke kolonije Počitelj

-       Obraćanje Nadzornog odbora ULUBiH-a

-       Potvrđivanje članstva za novoprimljene članove ULUBiH-a

-       Izbor na dužnosti:

-       Predsjednik ULUBiH (1 član),

-       Upravni odbor ULUBiH (4 člana)

-       Nadzorni odbor ULUBiH (3 člana)

-       Umjetnički savjet ULUBiH (5 članova)

-       Upravni odbor IUK Počitelj (4 člana)

-       Komisija za ateljee (4 člana)

-       Razno

 

MALI FORMAT 2014 

MALI FORMAT je tradicionalna, selektivna godišnja izložba kojim naše Udruženje obilježava završetak kalendarske godine i novogodišnje praznike. I ove, 2014. godine ULUBiH poziva svoje članove da participiraju ovoj izložbi na kojoj se dodjeljuje vrijedna nagrada koja nosi ime po Romanu Petroviću, jednom od osnivača ULUBiH-a  i njegovom prvom predsjedniku. Pravo učešća na izložbi imaju svi članovi Udruženja a Umjetnički savjet će izvršiti odabir radova..

 Termin za dostavu radova je od 01. do 05.12. 2014. godine, od 11-13 sati.Mjesto za dostavu radova je galerija Roman Petrović, Titova 54, Sarajevo 71000 (Radove je moguće dostaviti i prilikom dolaska na Izbornu skupštinu ULUBiH-a)(Svaki autor može participirati sa jednim radom.)

 Otvaranje izložbe zakazano je za 25.12.2014. godine u 19hu Galeriji Roman Petrović, Titova 54,  Sarajevo.(Izložbu će pratiti prigodan katalog.)

Molimo autore da striktno poštuju propozicije izložbe MALI FORMAT,  pogotovo u dijelu koji se odnosi na dimenzije radova. Umjetnički savjet, prilikom odabira ovogodišnje selekcije neće uzimati u obzir radove čija dužina, širina ili visina prelaze dozvoljenih 30cm. (Ova odredba se odnosi i na opremljene, odnosno uramljene radove,  što znači da dužina uramljenog rada ne smije da prelazi 30cm).  

Molimo članove Udruženja koji nisu izmirili članarine da to urade do kraja tekuće godine.  

Preporučujemo članovima ULUBiH-a da se na web siteu www.ulubih.ba  registruju za prijem informacija putem elektronske pošte. Sve informacije i kontakte sa Udruženjem moguće je ostvariti i putem elektronskih adresa: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

 

 
« Prethodna   Sljedeća »
Aktuelno
VIDEO
Ko je online?
Posjetilaca od '10
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
 
© 2010 Udruženje likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine, Titova 54, 71000 Sarajevo, Tel. / Fax.+387 33 668 009

www.ulubih.ba
powered & hosted by HiT