03/08/2020ulubih newsletter


Partneri:


NOVOPRIMLJENI ČLANOVI
24/02/2012
Izvještaj o prijemu novih članova u Udruženje likovnih umjetnika BiH

 

Udruženje likovnih umjetnika Bosne i Hercegovina je bogatije za osamnaest novih punopravnih članova. Kao i svake godine, shodno odredbama statuta ULUBiH-a raspisan je konkurs za prijem novih članova u Udruženje. Na konkus se prijavio 31 kandidat sa teritorije cijele Bosne i Hercegovine i sa diplomama umjetničkih akademija Sarajeva, Širokog Brijega, Banja Luke i Podgorice. Umjetnički savjet ULUBiH-a u sastavu Daniel Premec, Irfan Handukić, Hamzalija Muhić, Lejla Ćehajić i Renata Papišta je na svom zasjednju donio odluku da u punopravno članstvo prima osamnaest kandidata dok su ostalih trinaest kandidata primljeni u status pridruženih članova. Status pridruženog člana je regulisan Statutom ULUBiH-a gdje se pridruženim članovima daje prilika da ravnopravno izlažu sa ostalim članovima s tim da Umjetnički savjet u roku od dvije kalendarske godine prati njihovu aktivnost i na osnovu nje, aktivne kandidate predlaže u ponopravno članstvo. Punopravni i pridruženi članovi imaju ista prava u ULUBiH-u.

 

U status punopravnih, odnosno redovnih članova ULUBiH-a primljeni su: Ahmet Hošić, Roman Sulejmanpašić, Jesenko Gavrić, Abaz Dizdarević, Snježana Idrizović, Adnan Hozo, Adnan Dupanović, Radoslav Tadić, Taida Fitozović, Danilo Kreso, Bojan Stojčić, Muhamed Kafedžić, Lejla Petrović, Branko Jungić, Olivera Šipka, Slađana Matić,Selma Loose i Ivana Glavaš.

 

U status pridruženih članova ULUBiH-a primljeni su: Badema Balta, Sonja Radan, Natalija Salihović, Alma Sadžak, Tomo Hrgota, Sedina Mulaomerović, Aldin Gaši, Elvedin Poturak, Janja Stijepić, Tamara Grbavac, Damir Avdić, Murid Jahič i Šefik Bajrović.

Radovi se podižu u petak (24feb) i ponedjeljak (27feb) od 11 do 16h.

                    

 
POČITELJSKA PRIČA
12/02/2012
Image
 
MALI FORMAT 2011
12/02/2012
Image
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 50 - 56 od 97
Aktuelno
VIDEO
Ko je online?
Posjetilaca od '10
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
 
© 2010 Udruženje likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine, Titova 54, 71000 Sarajevo, Tel. / Fax.+387 33 668 009

www.ulubih.ba
powered & hosted by HiT